Sinterklaas

file 600 x 450Afgelopen dinsdag hebben wij weer een gezellig Sinterklaasfeest gevierd op school. Het was wel even spannend of het feest wel door kon gaan, want één van zijn Pieten had per ongeluk zichzelf i.p.v. haar fiets vastgemaakt aan het slot! Gelukkig heeft de Sint twee brandweermannen gevonden en meegenomen om Piet van het slot te bevrijden en kon het feest hierna gewoon beginnen. Sint en zijn Pieten hebben in het speellokaal bezoek gehad van de groepen 1 t/m 4 en verschillende liedjes, rijmpjes, dansjes e.d. van de kinderen gezien. Niet alleen de Sint en Pieten hebben hier erg van genoten, maar de leerlingen ook!

De groepen 5 t/m 8 mochten deze ochtend hun surprises uitpakken. Ook dit was erg leuk en gezellig. Het was een zeer geslaagd feest. Tot volgend jaar Sinterklaas!

Sinterklaashuis

IMG 2621 600 x 450Deze week zijn de kinderen van de groepen 2 en 3 naar het Sinterklaashuis in Dordrecht geweest. We mochten een kijkje nemen in alle kamers van de Sint. Zo zagen we de slaapkamer, badkamer en de speelkamer. Aan het eind hebben we zelfs de Sint nog ontmoet en konden we met hem op de foto.

Klankenkaravaan

20170905 114303 600 x 450Afgelopen dinsdag, woensdag en donderdag hebben de kinderen van obs De Waterlelie meegedaan aan de Klankenkaravaan. De Klankenkaravaan is een organisatie die is gespecialiseerd in cultuureducatie en ‘de voorstelling in 1 dag’. De ochtend werd geopend met een muzikale energizer op het plein. Hierna werd er in elke klas een workshop gegeven. De kinderen gingen aan de slag met bodybeats en boomwhackers. De ochtend werd gesloten met een gezamenlijke opvoering. Het waren gezellige, muzikale ochtenden; een goed begin van een cultureel jaar!

KunstKids

3KunstKids- Groep 1 - 2 Stempels maken en aquarel

Swimmy is een klein visje alleen in de grote zee. Maar hij bedenkt een plan om grote vissen te verjagen! Met het beroemde verhaal van Lionni gaan we aan de slag om te spelen met vorm en kleur. Waterverf, stempels en spelvormen wisselen elkaar af om in de wereld van Swimmy mee te bewegen.  

De kinderen gaan tijdens de lessen zelf stempels maken en schilderen aan de hand van het verhaal.

Datum:                Vrijdag 08 t/m 29 september 2018

Tijd:                      15.00 – 16.00 uur

Locatie:                Obs de Waterlelie

KunstKids – Groep 3 - 4 Workshop zingen

Tijdens de workshop zang, leer je onder begeleiding van een zangdocent van Zinge! je zangkwaliteiten nog beter te maken! Het belangrijkste is lekker plezier maken met elkaar en veel zingen. Vind jij dit ook zo leuk en zing je graag in een groep, geef je dan nu op voor de workshop!

Met dank aan Stichting Cascade, voor de sponsoring van de locatie!

Datum:                Vrijdag 08 t/m 29 september

Tijd:                      15.00 – 16.00 uur

Locatie:                Stichting Casacde, Hoge Kade 50

KunstKids – Groep 5 – 6 Workshop musical

De workshop musical is een geweldige combinatie van theater, dans en zang! Vind jij het geweldig om in de spotlights te staan, geef je dan snel op! Je hoeft geen ervaring te hebben om aan de workshop mee te doen. De workshop is voor iedereen toegankelijk.

Na de 4 workshops mogen alle ouders, vrienden en familie op maandag 02 oktober komen kijken naar de spetterende uitvoering van de musical. Datum:               Maandag 04 t/m 24 september

Tijd:                      16.00 – 17.00 uur

Locatie:                Obs de Bron, admiraal de Ruyterlaan

 

KunstKids – Groep 6 – 7- 8 Afrikaanse dans

Heb je zin om lekker te swingen en wil je een keer wat anders proberen dan streetdance? Doe dan mee met de workshop Afrikaanse dans! De workshop is voor beginners, dus iedereen kan meedoen.

Trek makkelijk zittende kleding en sportschoenen aan.

Datum:               Woensdag 06 t/m 27 september

Tijd:                      15.00 – 16.00 uur

Locatie:                CBS de Tweestroom

Alle activiteiten zijn gratis. Opgeven kan via:

http://hi5ambacht.nl/activiteiten-junioren?keyword=kunstkids&type=0&location=0&sort=name

Inner Circle Run

20170615 195030 600 x 450Donderdag 15 juni stonden er weer veel kinderen, leerkrachten en ouders aan de start van één van de onderdelen van de Bolidt Inner Circle Run. Altijd weer mooi hoe dit evenement is uitgegroeid tot een festijn waar ruim 2500 mensen, jong en oud, aan meedoen. Iedereen deed zijn of haar uiterste best. Tijden zijn allemaal te zien via http://www.racetimereurope.nl/ Mooi waren de aanmoedigingen van de mensen langs de kant. Volgend jaar gaan we zeker weer meedoen.

Juf Els-dag

IMG 9306 600 x 400Op woensdag 7 juni was het groot feest op OBS De Waterlelie. Juf Els werd verrast met een feestelijke ‘juf Els-dag’, omdat zij bijna 50 jaar in het onderwijs werkt.

Helaas neemt zij op 6 juli definitief afscheid van het onderwijs en OBS De Waterlelie. Dit mocht natuurlijk niet onopgemerkt blijven, dus hebben we haar eens goed in het zonnetje gezet. Met feestelijk onthaal door 230 kleuters werd juf Els op een kleuterkar naar haar troon gereden. Hier werden bekende kinderliedjes met aangepaste tekst voor de juf gezongen. Daarna werd de ‘juf Els-dag’ officieel geopend en heeft juf Els met haar 230 kleuters gesnoept, geknutseld en gedanst.

 

 

 

 

‘Al meer dan 40 jaar altijd weer kleuters begeleid

Dat moeten er dus meer dan duizend zijn, de tel raak je nog kwijt

Er zijn er in het onderwijs maar weinig die hetzelfde doen

Maar aan alles komt een einde,  Els gaat nu met een welverdiend pensioen.’

Met haar toewijding en haar liefde voor kleuteronderwijs zal ze enorm gemist worden binnen stichting Sophia. Wij willen juf Els bedanken voor alles en wensen haar het allerbeste voor de toekomst.

Team OBS De WaterlelieIMG 9340 400 x 600

Inspectiebezoek, een resultaat om trots op te zijn!

1Om de 4 jaar worden scholen in Nederland bezocht door de inspectie van onderwijs. Een aantal weken geleden bezocht de inspecteur van het basisonderwijs, dhr. P. Brinkman, onze school in het kader van zo' n 4-jarig bezoek.

Tijdens zo' n bezoek, dat een dag duurt, wordt de school beoordeeld op een aantal kwaliteitspunten. Hij kijkt naar de resultaten, die de leerlingen behalen, de ontwikkelingen, die we als school doormaken, de manier waarop we lesgeven en zorg dragen voor het welbevinden van onze leerlingen en hoe we zelf de kwaliteit van ons onderwijs in beeld brengen. Om een goed beeld te krijgen moeten we diverse documenten opsturen, waarmee de inspecteur zich kan voorbereiden.

Hij analyseert deze documenten en door de groepen te bezoeken en gesprekken te voeren met;

-een afvaardiging van de ouders

-een afvaardiging van de leerlingen uit groep 6, 7 en 8

-een afvaardiging van het team en

-een gesprek met de directeur, de IB-er en de teamleiders vormt hij zich een beeld
van onze school.

Als dat een positief beeld is, wordt er opnieuw over 4 jaar een bezoek gepland. De
tussenliggende jaren leveren wij als school, via benodigde documenten gegevens aan, waarmee de inspectie jaarlijks wel een beeld krijgt van onze school.

De inspecteur beoordeelt met de termen: goed, voldoende, onvoldoende, zwak. We zijn als school erg trots op het oordeel van de inspectie. Alle kwaliteitspunten zijn beoordeeld met goed of voldoende. We hopen binnenkort het definitieve inspectierapport te ontvangen en deze zullen we uiteraard met u delen.

Sponsorloop

20170601 085643 600 x 450Op donderdag 1 juni hield de school een sponsorloop voor het goede doel; Stichting Roparun. Alle leerlingen hebben deze dag ontzettend hun best gedaan om zoveel mogelijk rondjes op het schoolplein en om de Sophiastaete te rennen. Hierbij werden zij aangemoedigd door opa's, oma's, vaders, moeders en andere enthousiaste toeschouwers. Na het harde rennen was het tijd voor een verrassing. De politie, die ons met een Roparunteam helpt bij het inzamelen van een mooi bedrag voor de stichting, stond met verschillende voertuigen op het kleuterplein. Zo stonden er twee verschillende busjes en mountainbikes en stond er een echte politiemotorfiets. Alle leerlingen mochten de voertuigen van zeer dichtbij bewonderen. Om de dag af te sluiten gaf de politie een demonstratie van verschillende arrestaties. Na deze demonstratie werd er door drie leerlingen van de school bekend gemaakt dat er €2400,- bij elkaar is gelopen door de school! Een super mooi bedrag! We willen alle sponsors bedanken voor hun steun, de kinderen voor hun inzet en we wensen het politieteam veel succes met de Roparun!

Week van het Water

water 150 x 200In samenwerking met de gemeente en stichting Weizigt hebben onze leerlingen van groep 8 lessen gekregen over water en duurzaamheid in het kader van de Week van het Water. Om duurzaamheid te bevorderen en een bijdrage te leveren aan verbetering van het milieu, is op onze school op donderdag 18 mei een groen dak gerealiseerd. We zijn blij met dit mooie resultaat, waar ook door radio en krant aandacht aan is besteed. Misschien heeft u iets langs zien of horen komen?dak 600 x 450

Museum 1940-1945

4045 150 x 200De groepen 7 hebben in de afgelopen weken een bezoek gebracht aan het 40-45 museum. De kinderen werden eerst ontvangen in de filmzaal. Hier werd een film getoond over de inname van de Moerdijkbrug. Vervolgens hebben de kinderen een speurtocht gemaakt door het museum. Er stonden ontzettend veel spullen tentoongesteld die echt uit de Tweede Wereldoorlog kwamen; voedsel, consumptiebonnen, geweren, brieven, radio’s, kostuums. Eigenlijk teveel om op te noemen. De excursie werd afgesloten met een waargebeurd verhaal, verteld door een man die de oorlog heeft meegemaakt. In de komende weken werken de kinderen aan het thema ‘Tijd van Wereldoorlogen’ bij het vak geschiedenis.